Změna nastavení režimu inteligentní portrét, A 68), A 68 – Nikon COOLPIX-S3100 Uživatelská příručka

Stránka 80

Advertising
background image

68

Fotografování usmívajících se obličejů (režim Inteligentní portrét)

Víc
e

informací k

fotografování

Změna nastavení režimu Inteligentní portrét

Při použití režimu F (inteligentní portrét) (

A 66) stiskněte tlačítko d (A 10)

a potom nastavte v menu inteligentního portrétu následující možnosti.

Chcete-li vybrat a potvrdit nastavení, použijte multifunkční volič (

A 9).

Stisknutím tlačítka

d menu zavřete.

Režim obrazu

Vyberte režim obrazu (kombinace velikosti snímku a komprimace), se kterým se mají
ukládat snímky (

A 38).

Změny v nastavení režimu obrazu platí pro všechny expoziční režimy.

Změkčení pleti

Povolte funkci změkčení pleti. Po uvolnění závěrky fotoaparát detekuje obličeje (až tři)
a před uložením zpracuje snímek tak, aby byly změkčeny pleťové tóny.
Lze vybrat následující úrovně změkčení pleti: Vysoká, Normální (výchozí nastavení)
a Nízká. Pokud je vybráno nastavení Vypnuto, je funkce změkčení pleti deaktivována.
• Aktuální nastavení lze potvrdit podle indikátoru zobrazeného na monitoru během

fotografování (

A 6). Pokud je vybrána možnost Vypnuto, nezobrazuje se žádný

indikátor. Při vytváření kompozice snímku před vyfotografováním nelze zobrazit náhled
výsledku použití funkce změkčení pleti. Úroveň změkčení pleti lze zkontrolovat v režimu
přehrávání.

Samosp. det. úsměv

• Zapnuto (výchozí nastavení): Fotoaparát využívá k detekci obličejů funkci detekce

obličeje. Po detekování úsměvu pak automaticky uvolní závěrku.

• Vypnuto: Fotoaparát neuvolní závěrku automaticky při detekování úsměvu. Stiskněte

tlačítko spouště a exponujte snímek.

• Pokud je povolena funkce Samospoušť detekující úsměv, zobrazí se při fotografování na

monitoru indikátor (

A 6). Pokud je vybrána možnost Vypnuto, nezobrazuje se žádný

indikátor.

Kontrola mrknutí

Pokud je vybrána možnost Zapnuto, fotoaparát automaticky uvolní závěrku dvakrát při
každém pořízení snímku. U každých dvou snímků je zkontrolováno, na kterém měla osoba
oči otevřené, a ten je poté uložen.
• Pokud fotoaparát zjistí, že na uloženém snímku mohla

mít osoba oči zavřené, zobrazí se po dobu několika
sekund varování uvedené vpravo.

• Pokud je vybrána možnost Zapnuto, nelze použít

blesk.

• Výchozí nastavení je Vypnuto.
• Na monitoru se zobrazí současné nastavení (A 6).

Pokud je vybrána možnost Vypnuto, nezobrazuje se
žádný indikátor.

Osoba na právě pořízeném
snímku mrkla během expozice.

Advertising