Menu inteligentní portrét, A 51) – Nikon COOLPIX-S1000pj Uživatelská příručka

Stránka 63

Advertising
background image

51

Fotografování v režimu Inteligentní portrét

Foto

g

rafování usmívaj

ícíc
h

se obliče

jů (Intelige

n

tní
p

o

rtré

t)

Menu Inteligentní portrét

V menu Inteligentní portrét lze použít následující možnosti.

Stisknutím tlačítka

d v režimu inteligentního portrétu zobrazte menu inteligentního

portrétu a pomocí multifunkčního voliče použijte nastavení.

Režim obrazu

Nastavte Režim obrazu (

A 99).

Změny v těchto nastaveních režimu obrazu platí pro všechny režimy fotografování (kromě
menu videosekvence).

Změkčení pleti

Povolte funkci změkčení pleti. Po uvolnění závěrky fotoaparát detekuje obličeje (až tři)
a před uložením zpracuje snímek tak, aby byly změkčeny pleťové tóny.
Lze vybrat následující úrovně změkčení pleti: Vysoká, Normální (výchozí nastavení)
a Nízká. Pokud je vybráno nastavení Vypnuto, je funkce změkčení pleti deaktivována.
• Aktuální nastavení lze potvrdit podle indikátoru zobrazeného na monitoru během

fotografování (

A 8). Pokud je vybrána možnost Vypnuto, nezobrazuje se žádný

indikátor. Při vytváření kompozice snímku před vyfotografováním nelze zobrazit náhled
výsledku použití funkce změkčení pleti. Úroveň změkčení pleti lze zkontrolovat v režimu
přehrávání.

Samosp. det. úsměv

• Zapnuto (výchozí nastavení): Fotoaparát využívá k rozpoznávání tváří funkci priority

tváře. Po detekování úsměvu pak automaticky uvolní závěrku.

• Vypnuto: Fotoaparát neuvolní závěrku automaticky při detekování úsměvu. Stiskněte

tlačítko spouště a exponujte snímek.

• Pokud je povolena funkce Samospoušť detekující úsměv, zobrazí se při fotografování na

monitoru indikátor (

A 8). Pokud je vybrána možnost Vypnuto, nezobrazuje se žádný

indikátor.

Kontrola mrknutí

Pokud je vybrána možnost Zapnuto, fotoaparát automaticky uvolní závěrku dvakrát při
každém pořízení snímku. U každých dvou snímků je zkontrolováno, na kterém měla osoba
oči otevřené, a ten je poté uložen.
• Pokud fotoaparát zjistí, že na uloženém snímku mohla

mít osoba oči zavřené, zobrazí se po dobu několika
sekund v pravé části varování.

• Pokud je vybrána možnost Zapnuto, nelze použít

blesk.

• Výchozí nastavení je Vypnuto.
• Na monitoru se zobrazí současné nastavení (A 8).

Pokud je vybrána možnost Vypnuto, nezobrazuje se
žádný indikátor.

Osoba na právě pořízeném

snímku mrknula během expozice.

Advertising