Úprava nastavení režimu inteligentního portrétu – Nikon COOLPIX-S5100 Uživatelská příručka

Stránka 78

Advertising
background image

66

Fotografování usmívajících se obličejů (režim Inteligentní portrét)

V

íce i
n

form

ací
k

fot

og
rafován

í

Úprava nastavení režimu inteligentního portrétu

Během použitím režimu F (inteligentní portrét) (

A 64) stiskněte tlačítko d

(

A 9) a poté v menu inteligentního portrétu nastavte následující možnosti.

• Chcete-li vybrat a potvrdit nastavení, použijte multifunkční volič (A 9, 10).
• Stisknutím tlačítka d menu ukončíte.

Režim obrazu

Vyberte režim obrazu (kombinace velikosti snímku a komprese), při kterém byly
snímky uloženy (

A 37).

Změny v nastaveních režimu obrazu platí pro všechny expoziční režimy.

Změkčení pleti

Povolte funkci změkčení pleti. Po uvolnění závěrky fotoaparát detekuje obličeje (až
tři) a před uložením zpracuje snímek tak, aby byly změkčeny pleť ové tóny.
Úrovně změkčení pleti lze vybrat z možností Vysoká, Normální (výchozí nastavení)
a Nízká. Je-li vybráno nastavení Vypnuto, funkce změkčení pleti je deaktivována.
• Aktuální nastavení lze potvrdit podle indikátoru zobrazeného na monitoru během

fotografování (

A 6). Je-li vybrána možnost Vypnuto, nezobrazuje se žádná

indikace. Při vytváření kompozice snímku před vyfotografováním nelze zobrazit
náhled výsledku použití funkce změkčení pleti. Úroveň změkčení pleti lze
zkontrolovat v režimu přehrávání.

Samosp. det. úsměv

• Zapnuto (výchozí nastavení): Fotoaparát detekuje obličeje osob a poté

automaticky exponuje snímek v okamžiku detekce úsměvu.

• Vypnuto: Fotoaparát neuvolní závěrku automaticky při detekování úsměvu.

Stiskněte tlačítko spouště a exponujte snímek.

• Pokud je povolena funkce Samospoušť detekující úsměv, zobrazí se při

fotografování na monitoru indikátor (

A 6). Je-li vybrána možnost Vypnuto,

nezobrazuje se žádná indikace.

Kontrola mrknutí

Pokud je vybrána možnost Zapnuto, fotoaparát automaticky spustí závěrku dvakrát
při každém pořízení snímku. U každých dvou snímků je zkontrolováno, na kterém
měla osoba oči otevřené, a ten je poté uložen.
• Pokud fotoaparát uloží snímek, na kterém mohla

mít osoba zavřené oči, po dobu několika sekund se
zobrazí dialogové okno znázorněné na obrázku
vpravo.

• Pokud byla vybrána možnost Zapnuto, nelze

použít blesk.

• Výchozí nastavení je Vypnuto.
• Na monitoru se zobrazí současné nastavení (A 6).

Je-li vybrána možnost Vypnuto, nezobrazuje se
žádná indikace.

Osoba na právě pořízeném
snímku mrkla během expozice.

Advertising